הוצאות מוכרות

כל בעל עסק חייב להכיר את המושג "הוצאה מוכרת" – כלי שיכול לעזור לצמצם את תשלומי המיסים ולהגדיל את הרווחים של העסק. מכיוון שתשלומי המיסים משולמים אך ורק על הרווחים בעסק ולא על ההכנסות, הפחתה בהכנסות שווה רווחים. כלומר, ככל שההוצאות שרשות המיסים תכיר בהן יהיו יותר גבוהות, כך המיסים ישולמו מסכום נמוך יותר ויהיו נמוכים יותר.

סוגי הוצאות מוכרות

יש כאלו שחושבים כי כל הוצאה של העסק היא הוצאה מוכרת, אך טענה זו אינה בהכרח נכונה. באופן עקרוני, הוצאה מוכרת היא הוצאה של העסק לשימור פועלו ולגדילתו. בפועל, החוק מגדיר אילו הוצאות מוכרות במלואן, אילו הוצאות מוכרות בחלקן ובאופן פרטני יותר רק איש מקצוע (בדרך כלל רואה חשבון, יועץ מס או פקיד שומה) יוכל לקבוע האם ההוצאה אכן קשורה ורלוונטית לעסק.

ניתן להגדיר בכלליות מספר הוצאות מוכרות במס הכנסה: קניית ציוד, תשלום לספקים, תשלום משכורות לעובדים, תשלום על פרסום, ציוד משרדי ועוד. כל הוצאה מקוטלגת לסוג מסוים ויכולה להיות מוכרת בהיקף שונה.

הנה סוגי הוצאות שונות שעל כל בעל עסק להכיר:

הוצאה מוכרת

כל הוצאה שוטפת של העסק שנועדה לייצר הכנסה לעסק. בדרך כלל מדובר על קניית חומרי גלם, שכירות, תחזוקה, משכורות לעובדים, תשלומים לספקים ועוד.

הוצאה מוכרת בחלקה

אלו הוצאות שהעסק מוציא, אך רשות המיסים הגבילה את ההכרה בהן כהוצאות מוכרות. לדוגמה, הוצאות רכב, טיסות לחו"ל, כיבוד, ביגוד ועוד. בהמשך נסביר על הוצאות אלו ונציג בכמה אחוזים הן מוכרות במס הכנסה ובמע"מ.

הוצאה מעורבת

הוצאות שכוללות שימוש עסקי ושימוש פרטי ולכן רשות המיסים מכירה רק בחלק מההוצאה. לדוגמה, שכירות. בעלי עסקים רבים עובדים מהבית בו הם גרים, מצד אחד זו הוצאה של העסק ומצד אחד הם משתמשים בבית למגורים ולמחייה. לכן, רשות המיסים תכיר רק בחלק מהשכירות (ולעיתים גם בחשבונות) כהוצאה עסקית.

הוצאה שוטפת

הוצאות ישירות שמבוצעות בעקבות אופי הפעילות העסקית שלכם, למשל: ציוד משרדי, ניירת, מחשבונים ועוד. הוצאה על רכוש קבוע תהיה הציוד המשרדי שישמש אתכם מספר שנים קדימה.

הוצאה הונית

אם ישנה הוצאה שנועדה להניב הכנסות לאורך מספר שנים, ההוצאה אכן תוכר במס הכנסה אך באופן חלקי לפי השימוש/ניצול ההוצאה. לדוגמה, מחשב. רשות המיסים קבעה כי מחשב נחשב כפחת ולכן בכל שנה היא תחשיב אך ורק 33% ממחיר המחשב המקורי. ההוצאות האלו משתנות בהתאם לפעילות העסקית של כל עסק.

הוצאות שנוגעות לצמיחה עסקית

גם מאמצי הפרסום והשיווק של העסק שלכם יכולים להיחשב כהוצאה מוכרת, כאשר מס הכנסה מכירים בסוגי הוצאות נוספות שמיועדות להקפיץ ולהגדיל את העסק לרמה הבאה: יציאה להשתלמויות, תשלומי שכר לעובדים, רכישת ציוד משרדי ועוד.

 

טבלת הוצאות מוכרות

ריכזנו עבורכם רשימת הוצאות מוכרות ומרכזיות שיש כמעט לכל לעסק. אך מכיוון שסוג והיקף ההוצאות הללו עשויים להשתנות, חשוב להתייעץ עם בעל מקצוע (רו"ח, יועץ מס או פקיד שומה) באופן פרטני עבור העסק שלכם.

ההוצאה

מה חשוב לדעת עליה?

קניית חומרי גלם / סחורה למכירה

הוצאות שמוכרות ב- 100%.

פרסום ושיווק לעסק

הוצאות שמוכרות ב- 100%.

אינטרנט, סלולרי, טלפון

הוצאות שמוכרות ב- 100% עבור מס הכנסה, במע"מ יש שינוי בהתאם לאופי הפעילות העסקית.

הוצאות שוטפות לספקים הכרחיים: ייעוץ משפטי, רואה חשבון, ספקי משנה

הוצאות שמוכרות ב- 100%.

ציוד משרדי

הוצאה שמוכרת ב- 100%.

חומרה למחשב, תוכנות למחשב, שירותי מחשבים

הוצאות שמוכרות ב- 100%.

הוצאות מימון – לדוגמה עמלות כרטיסי אשראי ועמלות בנקאיות

הוצאות שמוכרות ב- 100%.

הוצאות רכב: דלק, הוצאות מוסך, חלפים לרכב, ביטוחים, שכירויות ועוד

הוצאות שמוכרות ב- 45% גם לעוסקים מורשים וגם לעוסקים פטורים. אצל עוסקים מורשים, הוצאות אלו מוכרות ב- 67% במע"מ.

ביגוד מקצועי

הוצאה שמוכרת ב- 100%. מדובר אך ורק על ביגוד מקצועי, לדוגמה: חלוק לרופא.

בגדי עבודה

הוצאה שמוכרת ב- 80%. וזו מהסיבה כי גם בגדים לעבודה יכולים לשמש לצרכים פרטיים. לדוגמה, רופא קונה חולצה שילבש מתחת לחלוק אך בפועל היא יכולה לשמש אותו גם ללבישה במועדים אחרים.

מתנות לחג – לקוחות ולספקים

הוצאה שמוכרת ב- 100%.

כיבוד למשרד – קפה, תה, חלב ועוגיות

הוצאה זו לא מוכרת במע"מ לעוסקים מורשים. במס הכנסה היא מוכרת ב- 80% לעוסקים פטורים ומורשים.

ביטוח עסק

הוצאה שמוכרת ב- 100%. במקרה של עוסקים מורשים, הוצאה זו לא מוכרת במע"מ.

 

 

הוצאות מוכרות לעוסק פטור

עוסקים פטורים אכן פטורים מתשלום מיסים למע"מ ולכן הם מתנהלים רק מול מס הכנסה. חשוב לציין כי רוב ההוצאות המוכרות לעוסק פטור, שקשורות להתנהלות העסק באופן שוטף, מוכרות באופן מלא במס הכנסה. הוצאות כמו כיבוד, דלק, התנהלות מהמשרד הביתי מוכרות באופן חלקי אך עדיין ניתן להתנהל כראוי עם שאר ההוצאות.

הוצאות מוכרות לעוסק מורשה

להבדיל מעוסק פטור, עוסק מורשה כבר מגלגל סכומים לא קטנים וכנראה ההוצאות שלו גדולות יותר. בסופו של דבר, כל הוצאה מוכרת שאתם מצהירים עליה, חוסכת לכם בתשלום המיסים. אין ספק שהכספים שאתם חוסכים יכולים ללכת אליכם לכיס או ללכת להוצאות שונות שיגדילו את העסק שלכם עוד יותר.
מלבד הוצאות כמו דלק וכיבוד, רוב ההוצאות המוכרות לעוסק מורשה, מוכרות ב- 100% במס הכנסה. נצלו את זה, תכננו את ההוצאות שלכם ודאגו להתנהלות פיננסית נכונה ואחראית.

הוצאות מוכרות לעצמאי העובד מהבית

אם החלטתם לעבוד מהבית, עליכם לדעת כי הוצאות שונות שאתם גם ככה מוציאים יכולות להיות מוכרות. הוצאות שיוכרו במלואן יהיו הוצאות כמו: ציוד משרדי וריהוט לעסק. גם הוצאות כמו מחשוב יוכרו באופן מלא אך הן מוכרות כפחת ויוכרו לאורך תקופה של מספר שנים ולא באופן מידי.
ישנן הוצאות שיוכרו באופן חלקי וזאת בהתאם להיקף השימוש של העסק בבית: ארנונה, מיסים עירוניים, חשמל, ועד בית, תשלומי ניקיון, ביטוח דירה, טלפון, אינטרנט, כיבוד, דמי שכירות ועוד.
חשוב לציין כי חלק מההוצאות מצריכות הוכחות על מנת להכיר בהן כמוכרות. לדוגמה, ניתן להצהיר על הוצאות דמי שכירות אך ורק אם בחוזה השכירות יש אישור מבעל הנכס כי חלק מהנכס מושכר לצרכי העסק.

טיפים מקצועיים ששווים זהב!


יש לנו שני טיפים מקצועיים עבורכם ששווים זהב, אל תוותרו עליהם ושימו אותם במרכז ההתנהלות הכלכלית שלכם:
1. ידע זה כוח: ככל שתדעו מהן ההוצאות שמוכרות לעסק הספציפי שלכם, תוכלו לדעת להתנהל יותר נכון מבחינה כלכלית ופיננסית. זכרו כי הוצאות מוכרות יכולות לחסוך לכם כסף.
2. רואה חשבון הוא החבר הכי טוב שלכם: יש לכם הוצאה? קיבלתם קבלה? שלחו אותה לרואה החשבון. תנו לרואה החשבון לבצע את "העבודה השחורה" ולבדוק האם ההוצאה מוכרת או לא. דאגו לשלוח קבלות ללא סינון. אתם לא יודעים מה יחשב ומה לא וכך תגדילו את סך ההוצאות המוכרות בעסק ותקטינו את תשלומי המיסים.

 

לסיכום, הוצאות מוכרות הן א' ב' של כל עסק!


כפי שאתם יכולים לראות, סוגים שונים של הוצאות נחשבות כמוכרות ועליהן תוכלו להתקזז מול מס הכנסה ולחסוך בכסף. חשוב לנו לציין כי כל הנאמר בכתבה הוא בגדר המלצה בלבד. לכל עסק יש את אופי הפעילות שלו וחשוב להתייעץ באופן פרטני עם רו"ח לגבי ההוצאות של העסק והכרתן במס הכנסה.

נוסף לכך, עליכם לדעת כי לא כל בעל עסק חייב להתנהל מול רואה חשבון באופן ישיר. עוזרת אישית אונליין יכולה לעשות את כל הפעולות בשבילכם ולהעניק לכם שקט נפשי וביטחון מוחלט בעשייה השוטפת. קחו את כל האפשרויות שלכם ושקלו מהי האפשרות המתאימה והנוחה ביותר עבור העסק שלכם.

 

ההמלצות במאמר זה אינן מהוות תחליף לייעוץ מקצועי מול רואה חשבון.

שאלות נפוצות:

הוצאה מוכרת היא הוצאה של העסק שיכולה להתקזז בתשלומי המיסים או המע"מ ובכך מזכה את בעל העסק לתשלומי מיסים מופחתים. כל הוצאה שהעסק הוציא בשביל לשמר ולהגדיל את הפעילות שלו יכולה להיחשב כהוצאה מוכרת. החוק מגדיר את סוגי ההוצאות המוכרות ואת ההיקף שלהן.

הנה דוגמאות להוצאות מוכרות של עסק: קניית ציוד, תשלום לספקים, תשלום משכורות לעובדים, הוצאות פרסום, ציוד משרדי ועוד. אלו ישתנו בהתאם לפעילות העסקית של העסק.

כן, ראשית עוסק פטור לא משלם מע"מ ועוסק מורשה כן. הפעילות העסקית של עוסק פטור שונה מהפעילות של עוסק מורשה ולכן יש הבדל בהוצאות בין השניים.

כן, ישנן הוצאות שמוכרות באופן מלא כמו ציוד משרדי וריהוט לעסק. ישנן הוצאות אחרות שמוכרות באופן חלקי כמו: שכירות, חשמל, ארנונה, אינטרנט, טלפון, כיבוד ועוד.

הוצאות מוכרות למע"מ מוכרות רק לעוסקים מורשים, רק 67% הן הוצאות רכב מוכרות למע"מ. הוצאות כמו דלק, הוצאות למוסך או חלפים לרכב.

נסו אותנו!

תזכורות על משימות, וידוא שהמשימה בוצעה ותיקתוק משימות – הכירו את משרד אונליין,  מיקור חוץ אנושי לניהול משימות!

נגישות
זמינה לכל שאלה :)