איך לבחור משרד עורכי דין להתמחות?

סיימתם תואר ראשון במשפטים? כעת עומדות לרשותכם מספר אפשרויות: הראשונה היא לסיים בזאת את הלימודים ולחפש עבודה כמשפטנים. האפשרות השנייה היא להמשיך בלימודים לעבר תואר שני במשפטים אשר כמו תואר במדעי המחשב ותארים נוספים מצריך זמן רב של העמקה מקצועית בתחום, והאפשרות השלישית היא לבחור משרד עורכי דין לצורך התמחות.

מכיוון שרוב האנשים אשר פונים ללימודי משפטים עושים זאת במטרה לעבוד כעורכי דין, יכולה לעלות השאלה איך לבחור משרד עורכי דין להתמחות? ולהלן מספר טיפים ישימים אשר יכולים להוות את הדרך לעבר הבחירה הנכונה והמתאימה:

להכיר את האפשרויות השונות

ככלל, בבואכם לבחור משרד עורכי דין לצורך התמחות, אתם עתידים לגלות שאחת ההחלטות אותן תדרשו לקבל אם האם לבחור במשרד עורכי דין גדול או להעדיף דווקא משרד עורכי דין קטן (משרד בוטיק). לכל החלטה שתקבלו יש את היתרונות והחסרונות שלה.
כך לדוגמא, משרד עורכי דין קטן (בוטיק) יתמחה ברוב המקרים בתחום משפטי אחד או במספר מצומצם של תחומים משפטיים שקיים ביניהם קשר ישיר.
לכן, החיסרון בבחירת משרד שכזה יכול לבוא לידי ביטוי בעובדה שהמתלמד ייחשף לתחום משפטי אחד או לתחומים בודדים. היתרון, יבוא לידי ביטוי בעובדה שהחשיפה הזאת, תאפשר לו לצבור ידע מעמיק יותר באותו התחום – ואם זה התחום בו הוא מבקש לעסוק, דבר זה יכול להוות כיתרון משמעותי. יתרון נוסף, נוגע כמובן לתשומת הלב וליחס האישי הניתנים במשרד כזה.
לעומת זאת, משרד עורכי דין גדול, יכול לטפל במגוון רחב במיוחד של תחומים משפטיים שונים – כך שהיתרון המשמעותי נוגע באפשרות לצבור ידע וניסיון במספר תחומים.
אומנם הידע אותו הוא יצבור בכל תחום יהיה פחות מקיף או נרחב – מה שיכול להיחשב כחיסרון, אבל החשיפה למגוון תחומים תאפשר לעורך הדין לעתיד, לבחור בסופו של דבר בתחום העיסוק אשר ייתפס עבורו כמעניין והמתאים ביותר.

אז מה לבחור?

כאמור, לכל אחד מההחלטות יש את היתרונות והחסרונות שלה וההמלצה היא לבסס את ההחלטה גם על תחום ההתמחות של אותו עורך דין – כך לדוגמא, במידה ומדובר בעורך דין אשר התמחה בנושא המסחרי (שהוא תחום רחב במיוחד), ההמלצה היא לשקול דווקא את האפשרות של בחירה במשרד גדול – מה שיאפשר היכרות עם כל הנושאים המשפטיים הרלוונטיים. מעבר לכך, בשלב הבא, כאשר אותו עורך דין יבקש להתקבל לעבודה במשרד עורכי דין, הוא עתיד לגלות כי משרדי עורכי דין שכאלו לרוב יעדיפו מועמדים אשר התמחו במשרדים גדולים ובעלי שם ומוניטין.
לעומת זאת, עורך דין אשר מבקש לעבוד כעורך דין עצמאי, ההמלצה היא לבחון דווקא את האפשרות של התמחות במשרד בוטיק – מה שיאפשר לו ללמוד בצורה טובה יותר את הלך העבודה ולהגיע עם רמת מוכנות גבוהה יותר לקראת השלב הבא.

שם ומוניטין

פרמטר נוסף אשר יכול להשפיע על בחירת משרד עורכי דין להתמחות, נוגע לשם ולמוניטין של אותו המשרד. ההמלצה היא לאסוף פרטים לגבי נתונים שונים וסיפור הצלחה של אותו המשרד וכאמור, לערוך בדיקה שמטרתה לוודא שהמשרד אכן צבר שם ומוניטין בתחומו.
התמחות במשרד עורכי דין בעל שם ומוניטין יכולה להיראות טוב בקורות החיים ולהעלות את סיכוייו של אותו עורך דין למצוא עבודה במשרד נחשב.

המלצות וחוות דעת

אם יש אפשרות לדבר עם עורכי דין צעירים, אשר עברו בתקופה האחרונה התמחות ויכולים להמליץ או לספק חוות דעת והמלצות על משרדים ספציפיים, כדאי לעשות זאת – כידוע, תמיד טוב ללמוד מניסיונם של אחרים ואותו ניסיון יכול גם להבטיח לכם שלא תעשו טעויות בכל מה שנוגע לבחירת משרד להתמחות.

 

 

נסו אותנו!

תזכורות על משימות, וידוא שהמשימה בוצעה ותיקתוק משימות – הכירו את משרד אונליין,  מיקור חוץ אנושי לניהול משימות!

נגישות
זמינה לכל שאלה :)